Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Властите в Канада ще позволят на служители в здравния сектор в провинция Квебек да продължат да работят след положителен тест за коронавирус заради острия недостиг на персонал.

Oще по темата

Във втората по големина провинция в страната бяха регистрирани няколко поредни дни с ръст на новите случаи на зараза с вируса, предаде БНР.

Министърът на здравеопазването Кристиан Дюбе обясни, че разпространението на  варианта Омикрон нараства толкова, че налага оттегляне на голяма част от медицинския персонал, което води до риск за капацитета на мрежата за лечение на COVID.

Затова при определени условия медици, дали положителен тест, ще могат да продължат работа.

От 4 януари в Квебек ще започне поставяне на подкрепяща доза ваксина на всички хора над 18 години.

Миналата седмица там бяха затворени баровете, казината и фитнес залите, а хората бяха посъветвани да работят от вкъщи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

В.

преди 2 години

Няма никакъв разсъдък в управляващите в Канада и във всички страни. Всички се контролират от един център.

44

Анонимен

преди 2 години

Значи НЕваксинирани медици не могат да работят, но ваксинирани с положителен тест могат, защото имало недостиг на персонал аххаха Слава на ваксината и на умствените способности на ваксинираните! И аз започвам да си мисля, че ваксините наистина ще имат повече ползи отколкото вреди за обществото като цяло. Естествено аз няма да се ваксинирам. Какви ще са ползите ли? По-чиста планета, по-малко СО2, по-малък процент на хора, които не могат да направят елемен_тарен анализ на ситуация и т.н. Успех!

43

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 43 И преди "великите ваксини" беше така, ама тогава причината за разликата нямаше как да ни я вмените във вина :)

fallback