Снимка: БГНЕС
fallback

Опашка от желаещи да се ваксинират и днес се извива пред Имунизационния център на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", предаде репортер на БГНЕС.

Още с отварянето на центъра хората започнаха да се редят. Повечето са за реимунизация или бустерна доза и споделиха, че са решили да използват почивния ден, тъй като утре са на работа.

За една година в България са поставени общо 3 658 694 дози ваксини. Гражданите със завършен ваксинационен цикъл са 1 899 249, а тези с трета доза – 253 545.

В рамките на последното денонощие са поставени 3 334 дози препарати срещу COVID-19.

В „Пирогов” се поставят ваксини срещу коронавируса и на деца от 5 до 11 години, но това става при предварително записване на час заради рационалното разходване на флаконите Pfizer. За ваксинацията на възрастни това условие не важи.

Имунизационният център на „Пирогов", както и педиатричният кабинет работят до 3 януари всеки ден от 9.00 до 16.00 часа, като почивен ден е единствено 1 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

130

Herr Muller

преди 2 години

Не им се мре на хората, а когато техни роднини и приятели дават фира, антиваксърската пропаганда я заравят в тоалетната. Да поизмрат още малко и останалите ще се усетят. Още само няколко месеца и антиваксърите ще са при господ с много малки изключения - ваксинираните антиваксъри. Lol

129

Анонимен

преди 2 години

Най умните сме ,най големите разбирачи сме.

128

Хаха

преди 2 години

Онзи ден в цялата страна се бяха наболи всичко на всичко 300 uдиoтa, а "медиите" като този портал за вицове, лъжи и небивалици излязоха с гръмките заглавия "опашки се извиха пред ....". В интерес на истината днес минавах от там и наистина имаше 10-15 мaлoyмнuци на опашка, но то е само поради факта, че почти всички пунктове не работят. Животът на ковuдиoтa не е лесен, за него няма студ, вятър, дъжд, сняг, слънце, пек - все ще търчи да се боде докато не се наиграе - я рак, я инсулт, я бездетие.

fallback