fallback

Днес става точно една година от началото на ваксинацията срещу COVID-19 у нас. България обаче остава последна в Европа с най-малък брой имунизирани. Към днешна дата със завършен ваксинационен цикъл у нас са около 30% от населението.

Oще по темата

Пред един от ваксинационните пунтове в София - този на "Пирогов", се извиха дълги опашки, които се увеличаваха с напредването на деня. Сред хората на опашката имаше и родители, които са решили да ваксинират своите деца.

Други бяха дошли за поставяне на бустерна доза, каквито са препоръките на повечето здравни експерти.

Чакащи на опашка за имунизация споделиха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че точно сега им е най-удобно да се ваксинират, тъй като са свободни покрай празнични дни. Очакват страничните реакции да отминат до няколко дни и да не им попречат да празнуват нормално Нова година.

"Поставям си бустерна доза, защото не сме по-глупави от евреите, които слагат четвърта доза", сподели мъж от опашката пред "Пирогов".

На 27 декември 2020 г. първият имунизиран срещу COVID-19 бе тогавашният здравен министър Костадин Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

285

вакс

преди 2 години

Ваксините не работят ама дайте да си бием още ваксини. Цяла европа е ваксинирана на 60-80% а по празниците удариха нови рекорди от заразени. Балъците в България с 30% шприцовани го£таци гледаме, че броят на новозаразените пада! Има ли кой да обясни този феномен защото за мен това е естествения имунитет, който сработва в България.

284

Анонимен

преди 2 години

До оня от Лондон, пич като те е срам че си българин смени си националността и забрави за България. И нас ни е срам, че сте толкова лесни за манипулация и че са ви промили мозъка, но не ви казваме нищо, нали? Но щом те е срам от нас, ок. Не искаш да говориш с нас, не говори. Не искаш да сме в една държава, добре. Ние се борим за свободата и правото на избор, дори това да означава да си наопаки. Демокрация човече. Ако за тебе тя е овче поведение, значи грешно разбираш нещата. Но ок, жив и здрав!

283

Аз

преди 2 години

Да не съм чула вече някой да казва, че го срам, че е българин!!! Вижда се кой все още мисли с главата си, а не се е превърнал в празноглав, "суперинтелигентен", толерантен, консуматор-***! Весели празници, хора, здраве и дълъг живот на всички!

fallback