Снимка: БГНЕС
fallback

Болничните заведения в Южна Франция, особено в региона Прованс-Алпи-Лазурен бряг, работят в условия на максимално натоварване заради резкия скок на случаите на COVID-19, като в някои от тях реанимациите са 99% запълнени, съобщи д-р Паскал Крепе – професор по едидемиология и биостатистика в Школата за високи изследвания в областта на общественото здраве (EHESP).

Според данните за натовареността на болниците, Южна Франция вече е в много затруднено положение. В региона Прованс-Алпи-Лазурен бряг реанимационните отделения вече са запълнени 99% от капацитета си, а болниците започнаха да пренасочват пациенти към други региони.

Експертът изрази загриженост във връзка с рязкото увеличаване на заболеваемостта, която средно в страната надхвърля 1 000 случая на 100 000 жители. Той припомни, че преди дни ръстът на заболеваемостта за денонощие беше над 100 000 случая.

Президентът на Франция Еманюел Макрон ще проведе днес заседание на Съвета по отбрана, чиято основна тема ще бъде противодействието на новата вълна от коронавирус. Веднага след това ще се състои заседание на Министерския съвет, на което ще бъде представен правителствен законопроект, даващ правна основа за въвеждане на ваксинационен пропуск. Този документ ще замени санитарния пропуск и, за разлика от стария документ, той може да бъде получен само след ваксинация срещу коронавирус или след възстановяване от COVID-19. Ваксинационният пропуск ще бъде необходим за достъп до обществени места, по-специално до места за отдих и културни институции и може да бъде въведен още от средата на януари./БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Алекс

преди 2 години

Защо не се ваксинират?Или бяха масово наваксани?

25

Върбан

преди 2 години

Ваксинираните ще попаднат в рая, не се притеснявайте че са в реанимациите. Вярвайте на науката, правете като богатите западняци, ваксината ще ви направи свободни, всички проблеми ще ви се решат - на оня свят.

24

Ваксър

преди 2 години

Това е антиваксърска пропаганда. Няма начин такава ваксинирана държава да е пълна с болни. Ние вярваме в науката.

fallback