Снимка: БГНЕС
fallback
Във ваксинационния кабинет на Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив от днес започва ваксинирането срещу Covid-19 на деца от 5 до 11 години, съобщи БНР.
 
За днес има записани 24 деца. Кабинетът ще работи от понеделник до четвъртък, но е необходимо предварително записване и запазване на час.
 
В кабинета ще се ваксинират и всички над 12-годишна възраст.
 
Другата пловдивска болница, в която също ще се поставят ваксини на децата от 5 до 11 години, е „Пълмед“.
 
Там кабинетът ще работи от петък до неделя включително, с изключение на празничните 24, 25 и 31 декември. Работното му време е от 12 до 14.30 ч. като е необходимо предварително записване. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Жоро

преди 2 години

А ве, нали децата не карат тежко ковид, в повечето случаи безсимптомно. Що ги бодете тогава, бе?

63

Правилно но кога?

преди 2 години

Кога ще лекуват от венерически болести Пловдичани? Това е градът с най-много хора със Сифилис и други полово предавани болести и зарази.

62

Анонимен

преди 2 години

До 5, защо се слагат ваксини на деца? 1. Защото от ЕСССР началниците така са заповядали на местните еничари-комисионери 2. Защото са обещани едни пари за възстановяване на супер задлъжнелите държави, убили икономиките си с мерки, искаха 70% вече 90% от популацията на територията модифицирана и дигитализирана. Без децата няма как да стигнат тези висоти на евтанизация на народите. 3. Защото като изпуккат родителите им / послушните оффце/, да не страдат агънцата, а заедно да се прочисти територията

fallback