Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Испания въвежда задължително носенето на маски на открито, докато внимателно наблюдава вълната от нови коронавирусни инфекции, подхранвани от варианта Oмикрон, съобщи ДПА.

Премиерът Педро Санчес обяви мярката в сряда след видеоконференция с регионалните лидери.

Oще по темата

Испания въведе задължително носене на маски в по-ранните етапи на пандемията и много испанци продължиха да ги носят доброволно.

Санчес заяви, че Испания ще се бори с разпространението на Омикрон и чрез поставяне на ваксини и усилия за подкрепа на медицинския персонал.

Каталуния обаче предприема по-строг подход от останалата част на страната. Регионът с административен център Барселона обяви тази седмица затварянето на кръчми, клубове и дискотеки, както и комендантски час от 1 до 6 ч. сутринта и ограничения на броя на посетителите в ресторантите и местата за прекарване на свободното време.
Мерките ще влязат в сила от утре и първоначално ще продължат 15 дни.

В цяла Испания броят на новите случаи на заразяване рязко нарасна.
Въпреки това поради факта, че над 80 на сто от населението е ваксинирано, много от заразените имат само леки симптоми, ако изобщо имат такива, и болниците не са препълнени.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 2 години

Това са маските ще остане в историята, като най-голямата глупост и срам в човечеството. И аз нося маска като *** в магазините, да не занимавам да се разправям, но да нося маска на открито, предпочитам да ме разстрелят.

78

Анонимен

преди 2 години

С испанците не можете по наивност да се сравнявате. 9 от 10 носят главите си за украса и вярват на всичко, което телевизора им каже, По терасите на домашния си затвор масово пляскаха в 8 ч. вечерта за героите /съучастници в сценката Коо?Vax ID 19 /84/. И за трета игла се редят на дълги опашки. И за ушна марка също се редят поне по 1 час на опашка да го получат. Изобщо Много са напред с набожданията. Сега и децата 5-11 годишни подпукаха. петилетката за 2 години ще я изпонабодат.

77

В.

преди 2 години

*** таз испанка е русалка. Холандия е била испанска провинция все пак.

fallback