fallback
 
Една по една все повече европейски държави въвеждат нови COVID мерки в опит да спрат разпространението на Омикрон. Германия и Португалия ограничават масовите събирания, а Финландия съкращава работното време на ресторанти и барове.
 
От 28 декември в Германия се връщат забраните за работа на нощните клубове и публика на спортните мероприятия, съобщи Bulgaria ON AIR. На частните събирания ще могат да присъстват до 10 души.
 
"Коронавирусът не си взима коледна почивка. Не можем и не трябва да си затваряме очите за следващата вълна, която е надвиснала над нас", каза германският канцлер Олаф Шолц.
 
След Коледа и в Португалия влизат нови мерки. От 26 декември дискотеките в страната трябва да затворят врати, събиранията навън ще бъдат позволени до 10 души. 
 
Ресторантите във Финландия ще работят с намалено работно време.
 
В Швеция пък забранява обслужването на правостоящи клиенти в заведенията. 
 
"Има нов вариант и ситуацията се промени. Трябва да предприемем необходимите мерки", заяви министър-председателят на Швеция Магдалена Андерсон.
 
Мерки срещу Омикрон и извън Европа. Израел стана първата държава в света с план за поставянето на 4-та доза от ваксините за хора над 60 години и здравните работници.
 
Вижте повече в репортажа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

От Берлин

преди 2 години

Целта е да се инжектират повече хора, с неясна цел и допълнително печалба, улесняването на контрола, чрез доброволно дигитализиране на,, робите" и т. н... А, и доста болни и стари хора ще облекчат социалните каси(които се държат от сатанистите)... Един Вирус, много цели! Има Нов Холокост! Бог с ВАС и пазете

48

Анонимен

преди 2 години

Има карта на коронавируса и карта на ваксинацията на страните поотделно в целият свят. Напишете в търсачката напр.,, ваксинация България,, или,, карта на конавирус,, и ще ви излезе статистиката към днешна дата. Когато сравните ваксинирани страни с болни на слабо ваксинирани, ще се радвате че все още не сме набодени.Да.

47

До Българин в чужбин

преди 2 години

Човешкият живот в България действително нищо не струва, щом искат да да ни ползват като опитни мишки с тези отровни псевдо-ваксини! За да си напълнят едни хора банковите сметки.Манипулират ни, като казват, че ваксинираните спасяват човешки животи. КАК ТОЧНО ?!!!! Това е абстрактно и безотговорно твърдение!!! Кой може да каже колко живота сме спасили и колко души сме заразили и дали въобще ние сме ги заразили!! Намериха златна мина за лъжи!

fallback