Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Изпитванията за ново лекарство срещу COVID-19 се провеждат и у нас. Част от международния екип е и български екип лекари. Един от тях д-р Иван Малкодански обяви, че е приключена третата фаза на изпитване и се чака одобрение.

Oще по темата

Той поясни, че не са забелязани тежки странични реакции на лекарството при изпитването и в световен мащаб. Общо участващите пациенти са 3000, като в Плевен – са трима.

Малкодански обясни пред bTV, че то дава много добри резултати при лека до средна симптоматика и се изпитва и за превенция при контактни лица.

Той се надява след Нова година лекарството да е на пазара. Броят на българските медици в международния екип е 10 души.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Щерю

преди 2 години

И-и-и новото лекарство е: - амидофен + аспирин + аналгин + витамин Ц. Лекува всичко...

12

мимоходом

преди 2 години

Една малка подробност - само изпитванията на новото лекарство са у нас, а не е посочено да има наше участие при създаването му. Както и не се посочва кой е производителят на лекарството. Т.е. една гръмка новина с един куп неясноти.

11

Анонимен

преди 2 години

Не чета новини със заглавия завършващи на въпросителен. Иначе отговора на така зададения въпрос е НЕ, няма да видим работещо лекарство против Ковид в България, още по-малко разработено в България. Най-многото учЕните от БАН да направят някоя нова версия на пapцала с активния въглен от кокосови черупки или да открият тайната формула на жълтите павета.

fallback