Снимка: БГНЕС
fallback
Степента на защита, която е осигурена от ваксината срещу Covid-19 на компанията "АстраЗенека" (AstraZeneca), започва да намалява три месеца след поставяне на втората доза. 
 
Това показва последно проучване, публикувано във водещото медицинско списание The Lancet, предаде БНР.
 
"Ваксините бяха ключов инструмент в борбата с пандемията, но отслабването на тяхната ефективност е проблем от известно време. Чрез идентифициране кога започва да се случва отслабване на защитата, трябва да е възможно правителствата да разработят бустерни програми, които могат да осигурят поддържане на максимална защита", отбеляза Азиз Шейх, професор в Университета в Единбург.
 
Заключенията са направени въз основа на данни, базирани на два милиона ваксинирани хора в Шотландия и допълнително 42 милиона души в Бразилия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

48

Ваксър

преди 2 години

Ваксина - това звучи гордо!!!

47

Въпрос

преди 2 години

Астра Зенека? А другите елитните, по-стока ли са? По дълго ли им трае съмнителното действие? Или по-малко смъртни случаи от тях? Или те са платили статийката?

46

Анонимен

преди 2 години

До до 43- Истината е че при такива вируси, с тези ваксини или без тях, стаден имунитет се постига само и единствено с естествено създаден имунитет. И ярък пример за това е Швеция, където никога не е имало и няма маски или локдауни и си живеят живота и ще си карат нормално Коледа. Нито са затваряли училища или душили децата си с маски. Нито сертификати. Само някави препоръки е имало от време на време, за да не разярят мафията от Брюлсел. Но никой никого не е насилвал- или са били изпълнявани.

fallback