Снимка: Pixabay
fallback
Проучване в Обединеното кралство доказа, че определени хора имат склонност за усложнения от коронавирус. Сега ново изследване показва и кои хора биха го прекарали по-леко. Констатациите са публикувани в списание Thorax, предаде БГНЕС.
 
Установено е, че азиатската етническа принадлежност и пълните хора са изложени на по-висок риск от COVID усложнения.
 
Учените също така са открили, че алергични състояния - като астма, екзема и сенна хрема, са свързани с намален риск от развитие на вируса.
 
Изследователите, които са от институции в Обединеното кралство, основно базирани в Queen Mary University London (QMUL), проведоха проучване, което е проследило 15 227 участници от май 2020 г. до февруари 2021 г.
 
Участниците са попълнили базов въпросник за потенциалните симптоми на COVID-19 и резултатите от всички тестове, които са взели.
 
Това са основните фактори за развитие на болестта: пренаселеност на домакинствата, посещения на други домакинства през предходната седмица, посещения на закрити обществени места, професии на първа линия, с изключение на здравните и социалните специалисти, азиатска етническа принадлежност, повишен Индекс на телесната маса.
 
Проучването установява още, че възрастта, полът, други медицински състояния, диета или употреба на добавки не оказват влияние на заболяването. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Киро Х

преди 2 години

"Учени: Възрастта и полът не оказват влияние на заболяването" --- Те ти булка Спасовден! Е защо тогава правихме коридори за пенсионери сутрин в Кауфланд? А? Вместо за дебелаци и гукове!

28

Анонимен

преди 2 години

Не съм сигурна в тези данни. Аз и приятелят ми го карахме едновременно - аз съм си пълничка, но здрава като цяло. Той е слаб и атлетичен, активно спортуващ. Ами, той го изкара сравнително тежко, аз- като лека настинка. Всичко е строго индивидуално при тази болест!

27

Надежда

преди 2 години

Един пълен колега се разболя и като оздравя си смени пола .Сега се казва Валерия

fallback