Снимка: БГНЕС
Британски учени призовават за въвеждането на допълнителни ограничения в рамките на дни, за да се избегне претоварване на болниците на Острова със случаи с Омикрон, предаде БНР.
 
Тази сутрин министърът на здравеопазването Саджид Джавид не се ангажира с въвеждане на нови мерки, но заяви, че правителството следи отблизо ситуацията и ще реагира в случай на нужда.
 
Съветниците на британското правителство имат опасения, че ако не бъдат взети спешни мерки, заразяванията дневно до края на месеца могат да достигнат между 600 000 и 2 милиона. Те смятат още, че действителните заразявания са много повече от изнасяните официално данни. 
 
Вестник „Сън“ пише днес, че по-строги мерки ще бъдат въведени незабавно след Коледа. По-рано „Таймс“ и „Файненшъл таймс“ съобщиха, че правителството има разработен план за пълен локдаун.
 
Министърът на здравеопазването Саджид Джавид заяви по „Скай нюз“ тази сутрин, че дискусии се водят с учените и съветниците почти на всеки час, но за да бъде взето решение за нови ограничения то трябва да бъде подплатено със съответните данни.
 
Джавид изнесе и данни, че около 10% от населението продължава да е без нито една доза ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase