Снимка: БГНЕС

Здравните експерти, които съветват нидерландското правителство по въпросите, свързани с ковид, съветват да бъде въведен пълен локдаун с цел забавяне на разпространението на варианта Омикрон на коронавируса, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Още по темата

Нидерландски медии съобщиха вчера тази информация, като се позова на източници от щаба на Нидерландия за борба с коронавируса, чиито предложения не се разгласяват преди правителството да вземе решение по съответните въпроси.

Нидерландският министър на здравеопазването Хуго де Йонге заяви вчера пред журналисти, че е изключително обезпокоен от бързото разпространение на Омикрон.

Засега "не мога да коментирам какви допълнителни мерки може да се наложи да бъдат взети" за овладяването на разпространението на новия вариант на вируса, изтъкна Де Йонге, като поясни, че правителството ще се съобрази със съветите на здравните експерти.

Очаква се членовете на нидерландското правителство да заседават днес, като след заседанието вероятно ще бъдат оповестени нови мерки за борба с коронавируса.

Във вторник нидерландските власти заявиха, че забраната за баровете, ресторантите и повечето магазини да работят от 17:00 до 05:00 ч. ще продължи да действа до 14 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase