Снимка: БГНЕС
fallback

Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) одобри въвеждането на бустерна доза от ваксината срещу коронавирус на Janssen за хора над 18 години два месеца след първата ваксинация. Това се посочва в изявление, разпространено от регулатора на ЕС.

Oще по темата
"Препоръката на Комитета по лекарствата се основава на доказателства, че въвеждането на бустер поне два месеца след първата ваксинация допринася за повишаване на антителата срещу коронавируса", заявиха от агенцията.

ЕМА също така отбеляза, че ваксината на Janssen, собственост на Johnson & Johnson, САЩ, може да се използва като бустер след първична ваксинация с одобрените от ЕС иРНК ваксини Spikevax и Comirnaty, предава БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

.

преди 2 години

Не ще народа да мре и това е, то не бяха миксчета то не бяха бустери и тъпотии.. пускайте една бомба да сте сигурни, че тотално ще ни затриете.. няма смисъл да се мъчим излишно

35

Анонимен

преди 2 години

До долния дето смята, че бил гейц трябвало да извади нещо друго. Да предвидено е квантов вирус, който може избирателно да поразява . Но това ще стане след ваксинирането на всички хора със сегашните относително безвредни ваксини за да оставят памет в клетките. Тази памет лесно може да се открие от квантите. Конспиративна теория бе.

34

Анонимен

преди 2 години

Ще ви дам аз един бустер в задните части. За разлика от вашите виртуални измислици моя ще заболи истински.

fallback