Снимка: Pixabay
fallback
"Щамовете на коронавируса Делта и Омикрон намаляват ефективността на защитната маска." Това заяви Николай Крючков, имунолог и кандидат на медицинските науки, в разговор с URA.RU, цитиран от БГНЕС.
 
"Маските работят по-зле при Омикрон и Делта. Особено при Омикрон", каза той.
 
Експерта смята, че това е така, защото тези щамове освобождават повече вирусни частици.
 
"Колкото повече вирусни частици се отделят, толкова по-малко е необходимо човек да киха или кашля, за да зарази околните. Когато човек киха или кашля, тези частици се намират в капчици. А когато човек просто диша, има по-малко мокри частици, но има и сухи, така че маската филтрира по-малко", каза Крючков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Омикрон в Румъния

преди 2 години

"Става дума за спортиста, чийто резултат отчасти сочеше подозрение за заразяване с Омикрон. Другите три проби са на контактни лица от отбора по ръгби, пътници на полета от Южна Африка, които дадоха положителен резултат на PCR теста. И четирите лица се намират в изолация, а здравословното им състояние е добро. Трима от тях са ваксинирани срещу Ковид-19", заявиха представители на здравното министерство."

49

Никога не са имали

преди 2 години

..ефективност при ковид, та да намалявала:) Не се излагайте! Маските са само задушават хората и намалят имунната им система

48

До 41

преди 2 години

Не е трудно да се намери в нета официалния доклад от здравното министерство на Южна Африка. До един първите открити с Омикрон четирима болни, са напълно ваксинирани. И също ваксинираните могат да летят по Света и да разнасят вируса защото имат сертификати.

fallback