Снимка: Pixabay
fallback
Най-изолираният щат в Австралия отваря напълно границите си на 5 февруари. Западна Австралия остана почти две години изолирана от света заради COVID-19, съобщи БГНЕС.
 
Премиерът на Западна Австралия Марк Макгоуън обяви в понеделник плановете си да позволи на междущатски и международни пътници да влизат в щата без карантина от полунощ на 5 февруари. 
 
Очакванията са дотогава щатът да постигне целта си от 90% напълно ваксинирана, съобщи „Гардиън”.
 
Премиерът предупреди, че след като сухопътната граница на държавата бъде облекчена, неваксинирани или „високорискови“ пристигащи ще трябва да бъдат поставени под карантина за 14 дни, освен ако не са под 12 години или са освободени по медицински причини.
 
"Уверен съм, че това е точният момент и правилният начин да предприемем тази важна стъпка", каза Макгоуън.
 
"Западноавстралийците живяха нормален живот в нашия балон без Covid и близо 2 милиона души постъпиха правилно и се ваксинираха", каза той.
 
В същия ден Скот Морисън обяви, че квалифицираните работници и студенти с визи ще бъдат допуснати в Австралия от сряда. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 2 години

Това е щат с 2.5 милиона насалемние и масивен дълг. Здравеопазването основно разчита на пропаганда. Затегнали са го до спукване. Ще отпуснат малко. Делта не е била още там а и омикрон идва. Ваксините изветряват. хората искат малко да се наиграят лято е там. Ще ги отпуснат и после пак по къщите и с тест до магазина. иначе в лагер за възрастни

14

Друг мигрант

преди 2 години

Така си и знаех. То там освен Пърт друг голям град май няма. И аз познавах една емигрантка от Пърт, пристигнала пак преди 18 години, но тя се омъжи в Бостън. Сигурно се сещаш коя е.

13

Анонимен

преди 2 години

Тези фаш-исти са за санкции!

fallback