Снимка: БГНЕС
fallback

Родителите антиваксъри, които не изпращат децата си на училище, ще бъдат наказвани с до 2 години затвор и глоби, постанови гръцкото министерство на образованието в поправка, внесена в парламента късно днес.

Строгата мярка идва в момент, когато родители и настойници, които са против ваксинацията срещу коронавируса и мерките за защита от пандемията, спряха да изпращат децата си на училище, твърдейки, че "носенето на маска е мъчение", а самопроверките и бързите тестове са "опасни" за здравето на децата им.

Поправката е съвместна законодателна инициатива на министерствата на образованието и религиозните въпроси и на правосъдието.

Поправката предвижда, че всеки, който полага грижи за малолетно или непълнолетно лице и не регистрира или не контролира задължителното му посещение в училище, се наказва с лишаване от свобода до две години и глоба.

Законодателството засяга децата в детска градина, начално училище и гимназия до 16-годишна възраст.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

201

Румен Радев

преди 2 години

Вирусът и пандемията са само в главите на управляващите от ГЕРБ

200

Затвор за терористи

преди 2 години

Експерти да огледат данни за подобна нагла диверсия рекламирана като ГРИП 2014 година .Ангел Кунчев тогава съобщава че ежегодно се заразяват стотици хиляди . 2014 над 800 000 българи май били заразени../novinarЦелта на терористите е да поразят тежко милиони деца в претъпкани с тежко терористична видео пресканираща техника училища.Родителите да не пускат децата си на училище.ИСка се затвор за престъпниците на власт вкл в София,Атина,Виена до 100 000 години след смърта

199

ДЯдо Коледа

преди 2 години

NATO да се намеси за опазване живота и здравето на стотици милиони граждани на страните членки от обсебени от масови убиици подставени на власт вкл в Гърция,Франция,САЩ,Белгия,Германия,Италия..Вместо да АРЕСТУВАТ наглите престъпници провеждащи показен терор с отработени методи на мед мафията - вижте подобни мръсни диверсии рекламирани ежегодно като ГРИП,SARS..Подставени на власт провеждат поразяване на цялото население вкл деца и младежи.

fallback