Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Германия отчете днес 527 нови смъртни случая от COVID-19 - най-големият дневен брой от февруари насам, предаде Ройтерс.

Страната, която се бори с четвърта вълна на коронавируса, регистрира 69 601 нови заразявания - с 2415 повече спрямо броя отпреди седмица, съобщи институтът "Роберт Кох".

С новите смъртни случаи общият брой на починалите от началото на пандемията в страната е 104 047.

Седемдневната заболеваемост обаче продължава да намалява и сега е 427 заразявания на 100 000 души спрямо 432 случая вчера.

Експертите се питат дали този показател свидетелства, че Германия е преминала върховото ниво на настоящата вирусна вълна, или данните са ненадеждни, тъй като на някои места здравните власти са пренатоварени, особено в най-тежко засегнатите райони.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 2 години

Ваксинираните не могат да си признаят, че ваксините не струват. В Германия - страна с много по-малко застаряващо и болно население е нормално смъртността да е по-ниска от тук, като включим и че при нас в началото на пандемията (пък и сега) доста значителен процент от "умрелите от КОВИД" бяха бутнати от кола, паднали от балкона, застреляни, обезглавени, намушкани с нож итн но се сочеха като умрели от КОВИД и става ясно, че и при 72% ваксинирано население смъртноста е съшата като при 20%.

76

Пазете си децата

преди 2 години

След въвеждането на ваксината от правителството Службата за национална статистика на Обединеното кралство показва, че броят на смъртните случаи между 38-та и 41-та седмица на 2021 г. сред децата на възраст 10-14 години е с 62% по-висок от петгодишната средна стойност за броя на смъртните случаи в тази възрастова група през същия период. Освен това увеличението на смъртните случаи е започнало, когато децата са започнали да получават експерименталната ваксина.

75

Пазете си децата

преди 2 години

Дали е просто съвпадение, че смъртността сред децата се е увеличила с 62% след въвеждането на иРНК ваkсините (до 400% при уязвимите деца) спрямо средната стойност за пет години? Смъртните случаи при децата се увеличават, откакто Обединеното кралство започна да ваксинира тийнейджърите от 12-годишна възраст нагоре. Анализът на съотношението риск-полза поражда сериозни съмнения относно инжектирането на експерименталния препарат в тази възрастова група.

fallback