Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Европейската комисия няма да препоръча задължително ваксиниране против COVID. Това заяви говорител на комисията в отговор на въпроси, свързани с изявления на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен.

Oще по темата

Комисията няма правомощия по въпросите на здравеопазването и те се решават от държавите в ЕС, посочи говорителят.

Той обясни, че Фон дер Лайен е изразила личното си мнение, когато е казала, че държавите от ЕС трябва да обмислят дали да не направят ваксините задължителни.

Според нея е подходящо въпросът да бъде обсъден, но ЕК няма да прави препоръка за въвеждане на задължителни ваксини, посочи говорителят.

Той отбеляза, че все още 150 милиона граждани на ЕС не са ваксинирани и повечето от тях отговорят на условията за имунизация.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Ха!!!!!

преди 2 години

Разбира се че задължителното ваксиниране с тези "ваксини" на неваксинирани е престъпление. И трябва да се забрани. Но пък за вече ваксинираните, бустерите трябва да са задължителни. И то разнообразни бустери. Защото веднъж предекодираната им имунна система не може вече сама да се справя с вирусите и стават контейнер на всякакви зарази. И са опасни за обществото. Това не означава че трябва да ги затварят в лагери или дискриминирани. Повечето от тях бяха принудени. Имайте жал !

33

Анонимен

преди 2 години

Ваксините се провалиха. Дори и тапите от ЕК го разбраха.

32

Янко Антивакс

преди 2 години

Оберщурмбанфюрер Урсула има личен, семеен и финансов интерес от задължително биене на бустери на Пфайзер на всеки един поданик на Еврогейзерският райх докато свят светува. Все пак мъжа й е работил на висок пост там. Както вече е популярно да се казва Хайл Пфайзер!

fallback