Снимка: БГНЕС
fallback

От днес са в сила нови правила за влизане в България. Отпада PCR тестът за туристи, които идват от "червена зона", но имат зелен сертификат. В това число попадат гражданите на държави, където 14-дневната заболеваемост е над 500 на 100 000, предава Нова тв.

Ако влизащите у нас от страни в "червената зона" не представят валиден цифров COVID сертификат за ваксинация, преболедуване или изследване с тест, те подлежат на 10-дневна карантина.

От нея няма как да се освободят – за разлика от туристите, пристигащи от зелена или оранжева зона. За тях важи правилото, че ако в рамките на 72 часа от пристигането им се изследват с PCR или антигенен тест и резултатът е отрицателен – карантината им се отменя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Пътуващ

преди 2 години

Еми браво! Само $300 съм назад от гениалното правило просъществувало едвам два месеца, клоуни!

49

ИМА ЛОГИКА

преди 2 години

Има логика, има логика ... Няма опасност ако сега идва от ЧЕРВЕНА зона, но е със "зелен сертификат" за неадекватен тест правен преди половин година и повече. И после, "Що така бе, Миме?!" Как стана така, че има бум, че нали сертификатите работят?

48

Анонимен

преди 2 години

Начи кво разбирам, нас могат да ни тероризират как си искат, но безкрайно скъпите им туристи ги глезят, ваксаните дето си носят вируса под път и над път не ги барат, но после пак ние ще сме виновни, че болниците са препълнени, за дебела тояга е работата!!!

fallback