Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Намерение да предложи съкращаване на срока между втората и третата доза на ваксините срещу COVID-19 изрази гръцкият премиер Кириакос Мицотакис в парламента в Атина, съобщи телевизия Скай.

Oще по темата

"Поискал съм от комисията по ваксинацията да съкрати срока между втората и третата доза, защото имунитетът постепенно отслабва. Да направим достъпна третата доза след четири месеца и смятам, че оперативните отговорни лица могат да откликнат (на това предложение)", заяви Мицотакис.

По отношение на задължителната ваксинация на гражданите на възраст над 60 години той заяви, че са били изчерпани всички междинни варианти и че от това не възниква никакъв конституционен проблем.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

Сарказъм Радомирски

преди 2 години

Виждам чудесна бизнес ниша. Който сега се ориентира няма да загуби. Поставяч на ковидски ваксини. Трябва да се въведат десетдневни курсове само и да се одобри сертификат за правоспособност. При тези съкратени срокове - хора ще трябват...

50

ДОни

преди 2 години

Е каква е тая ваксина дето ся излиза че на 4 месеца трябва да се бие?! Или май за нищо не стават.

49

Анонимен

преди 2 години

До 29 Жената и тъщата се разболяха преди 3 седмици и вече са здрави. Тъщата е на химиотерапия от 2 години, на 76, с диабет, недостиг на тромбоцити, сърдечно заболяване. Лекуваха са само с авирон, тамифлу е витамини по протокола на СЗО публикуван на сайта на БЛС, където пише с червени букви да не се взима антибиотик до пневмония. Минаха с температура до 38, хрема, лека кашлица и отпадналост. Неваксинирани, непреболедували. Мен- неваксиниран и непреболедувал не ме заразиха.

fallback