Снимка: БГНЕС
fallback

На гърците над 60-годишна възраст, които откажат да си поставят ваксина срещу коронавирус до 16 януари, ще бъдат наложени глоби в размер до 100 евро, съобщи министър-председателят Кириакос пред кабинета днес, предава БГНЕС.

По приблизителна оценка 520 000 души над 60-годишна възраст в Гърция все още не са ваксинирани срещу коронавирус.

Oще по темата
Глобата ще бъде начислена автоматично от Независимия орган за публични приходи (AADE), съобщи „Катимерини“.

Санкциите са част от усилията на правителството да повиши нивата на ваксинация, тъй като то се бори с рязкото увеличаване на случаите и тревогата от варианта Омикрон.

Мицотакис заяви, че правителството е поставено в състояние на повишена готовност във връзка с новия, вероятно по-заразен щам на коронавируса Омикрон, който само няколко дни след откриването му в Южна Африка се появи и в европейските страни.

Досега в Гърция не са открити случаи на Омикрон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Коприва

преди 2 години

Откуп за правото човек да избира какво да се случва със собственото му тяло! Щом с тялото си не можешда се разпореждаш по своя воля, с какво се различаваш от роб?

13

Анонимен

преди 2 години

Плащаш си за да живееш

12

Анонимен

преди 2 години

Свърши се с Мицотакис. Най вероятно ще го набият на кол. Не знам с наследниците му какво ще направят, но като ги знам гърците сигурно ще площадно зрелище с участието на млади магаренца в репродуктивна възраст.

fallback