Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Новият вариант на коронавируса е по-заразен, но протича по-леко. Това е добрата новина", заяви пред БНТ председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров. Човечеството ще заживее с новите варианти като с лека хрема, допълни Маджаров.

Още по темата
Председателят на БЛС коментира и дискусиите на тема "здравеопазване", водени от бъдещите коалиционни управляващи. По думите му е правилен акцентът върху Спешната помощ, като изрази надежда, че ще бъдат финансово обезпечени най-належащите мерки.

Спешната помощ трябва бързо да се стабилизира, с изместване на тежестта от линейките към парамедиците.

Като срок за положително развитие д-р Маджаров очаква това се случи до година и половина.

Според Маджаров могат да се насочат повече средства към извънболничната помощ и да бъдат повишени цените на тези дейности в болниците, които осигуряват еднодневна помощ, т.нар. амбулаторни процедури.

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 1 месец

Искам си ежечасната доза ужас и апокалиптизъм, не мога да живея без нея, нужна ми е дори повече от въздуха !!! Какви са тея новини за хрема и сополи, вие хора ли сте изобщо ?!?! Знаете ли какво причинявате на огромни маси от населението, къде да търся сега поне малко атмосфера на страх и кошмари , че да залъжа нетърпимата си абстинентна криза?!!?

16

Анонимен

преди 1 месец

щом вариянта е полек следва извода, че няма нужда от никакви вакси, кат с грипа 2-3% наваксани щото ги е страх. Пандемията явно е към края си, но сега ще са най ожесточени да ни ваксат, последен напън за милиарди

15

NO FAKE

преди 1 месец

ДО ВСИЧКИ ИЗМИСЛЕНИ ПЛАТЕНИ МЕДИИОЧАКВАЙТЕ СКОРО НАКАЗАНИЕ ОТ БОГА ЗА ЛЪЖИТЕ КОИТО ИЗРИЧАТЕ