Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

През изминалата седмица излязоха данни, че покрай Ковид изолацията употребата на наркотици в САЩ се е превърнала в по-страшна пандемия от самата пандемия.

У нас стана ясно, че броят на разводите е скочил рязко. Увеличили са се и случаите на домашно насилие.

Психолози заговориха за сериозни и дългосрочни психологически проблеми при децата, дори и при бебетата, свидетели на изолацията, локдауните и маските.

"Умората от изолацията и работата все повече ескалира. Тийнейджърите в частност бяха много гневни, тъй като при тях тази дистанция по различен начин ги кара да оценяват разликата между общуването онлайн и в реална среда", заяви психологът проф. Маргарита Бакрачева по време на форума "Бъдещето: Образование".

Според нея при работещите хоум офис е нарушен балансът между личния и професионалния живот, съобщава Bulgaria ON AIR.

"Трябва да се фокусираме позитивите в професионален план и да отделяме максимално време за поддържане на личните контакти, така че да възстановим, доколкото е възможно, този баланс", съветва проф. Бакрачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

ГЛУПОСТИ

преди 2 години

Точна ОБРАТНОТО човек си почива от шумния претъпкан офис и всекидневните пътувания в задръствания и претъпкан транспорт. ако пък с личен автомобил пък няма паркоместа и задръствания и ДИШАНЕ на МРЪСЕН въздух който разболява и човек точно се чувства не добре и уморен. На тая ПСИХО да и набият канчето куха лейка.

17

Анонимен

преди 2 години

Глупости! Всички, които работят вкъщи са безкрайно благодарни, че имат тази възможност, не за всяка професия става.

16

Явор

преди 2 години

Безполезни са психолози и психоаналитици. Опитват се да ни учат на разни работи, сякаш ние не можем сами да се учим. На първо място трябва да бъдат хора. Който, в публичното пространство, говори тия простотии, които те говорят, е гробокопач. Тия специалисти се измъкват от реалността, независимо каква е тя вече две години.

fallback