Снимка: БГНЕС
fallback
402 086 COVID сертификата за ваксиниране срещу коронавирус са издадени за по–малко от месец. Това сочи справка на министерството на здравеопазването, цитирана от "Монитор". Данните са за периода от 19 октомври до 14 ноември. Средно дневно за този период се падат по 14 285 документа.
 
Данните показват, че от 19 октомври до неделя генерираните сертификати за приложени първи дози от двудозовите ваксини са 167 649. За същия период броят на тези за завършен ваксинационен курс е 234 437. 
 
След обявяването на въвеждането на зеления сертификат част от хората сдобили се със сертификат за завършен ваксинационен курс са избрали да се защитят от вируса с препарата на Janssen - 163 331 души. Това са около 70% от всички, които са придобили документа от 19 октомври досега.
 
Данните показват още, че близо 10 000 удостоверения за наличие на антитела се теглят дневно, откакто документът започна да се признава. От 11 ноември до 14 ноември са издадени общо 29 490 бр. удостоверения за наличие на антитела.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 2 години

Т.е. 167 649 човека са си направили първата инжекция, веднага са получили сертификати и без да е завършен курсът на ваксинация, без да са изградили антитела, са пуснати да ходят навсякъде без ограничения. Тези хора спокойно разнасят вирусите, заразяват и биват заразявани не по-малко от всички други.

18

Това пише ли го?

преди 2 години

Сдобивайки се със зелен сертификат декларирам, че ми е известно, че аз (долуподписания) пряко и съзнателно участвам в дискриминацията на моите сънародници без сертификат, в нарушаването на човешките им права, конституцията, няколко закона и т.н. Подпис: сертифицирания

17

ЖИРАФ

преди 2 години

Айде че идват 14 милиона допълнителни дози. Ползвайте си с кеф сертификатчетата за краткотрайно ваксинирани, че догодина пак ще сте неваксинирани.

fallback