Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Върховният съд на Бразилия разреши на компаниите да изискват от служителите си доказателства за ваксинация срещу COVID-19. Това съобщи пресслужбата на висшата съдебна инстанция на страната.

Съдията Луис Барозу частично спря действието на заповедта на министерството на труда, съгласно която се забраняваше на компаниите да искат потвърждение за ваксинация при наемане на служител или при удължаване на трудовите взаимоотношения с работника, се казва в публикацията на съда.

Според съдията неваксинираните служители могат да представляват заплаха за здравето на останалите работници.

По данни на министерството на здравеопазването на Бразилия в страната с население 213 милиона души напълно ваксинирани са над 126 милиона души.

От началото на пандемията близо 22 милиона души в Бразилия са се заразили с коронавирус. Битката с вируса загубиха над 610 000 заразени.

По данни на министерството на здравеопазването през последното денонощие са регистрирани 14 598 нови случая на коронавирус в страната, починали са 267 души, информира Ройтерс.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

89

Анонимен

преди 2 години

Тези тенденции са супер опасни. Вече няма логика и разум. Няма как неваксинирания да е опасен за ваксинирания ако наистина ваксината предпазвала, пък и да не предпазва с какво е опасен неваксинирания и защо трябва да се ваксинира, за да е в същата неясна ситуация. Това е терор над хората!

88

Анонимен

преди 2 години

Ами Дилма не е президент вече ,и бразилските фашисти се развихриха ...

87

Анонимен

преди 2 години

Българската империя ще управлява света след като всички ваксинирани скоро измрат ;)

fallback