Снимка: БГНЕС
fallback

Българските власти са поискали кислородни апарати, легла за спешни случаи, монитори и кислородни маски. Това е станало чрез задействане на механизма на ЕС за гражданска защита, съобщи говорителят Европейската комисия Балаж Уйвари.

Страната ни е посочила като причина за искането растящата заболеваемост и смъртност от коронавирус.

Oще по темата
"Нашият координационен център за бърз отговор работи непрекъснато, за да осъществи контакт с всички страни-членки и да види дали някоя от тях е в състояние да осигури поисканото оборудване. В същото време преглеждаме и наличните запаси на нашия резерв, който е разположен в няколко държави. В момента, в който получим потвърждение от тези офиси, Комисията ще поеме 75 на сто от средствата за необходимия транспорт, ако бъде направена оферта по механизма за гражданска защита", обясни Уйвари, предаде БНР.

Механизмът за гражданска защита съгласува действията в отговор на природни и причинени от човека бедствия на равнище ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 2 години

Искаме информация за Кунчев.

61

Анонимен

преди 2 години

До Рухна една мантра!....... Не набърквай тук Румен Радев! Никога не е твърдял, че управлява пандемия! Хлевоустият проос-так Бойко Еднокнижника някъде през май миналата година, когато тук беше още леко положението, по ТВ се изцепи, че ТОЙ ПОБЕДИЛ ПАНДЕМИЯТА!

60

Анонимен

преди 2 години

Това са пълни глупости. Забранете на лекари работещи в държавни и частни болници допълнителната им частна практика и ще има персонал. Легла също има ама вкараите единна електронна система, за да не се дават на хора дето вечер си спят вкъщи, а други плащат рушвет *** лекаря!

fallback