Снимка: БГНЕС
fallback

Апелативният съд на пети окръг в САЩ е постановил да спре действието на правилото за задължителна ваксинация срещу COVID-19 на служителите на големи компании в страната, предаде РИА Новости.

Белият дом съобщи в четвъртък, че Администрацията за здраве и безопасност при работа (OSHA), част от Министерството на труда на САЩ, е разпоредила на всички национални компании с щат от над 100 служители да ваксинират своите служители срещу коронавирус не по-късно от 4 януари 2022 г.

В събота Апелативният съд на пети окръг е постановил да спре решението, позовавайки се на "сериозни законодателни и конституционни въпроси", съобщи БГНЕС.

„По този начин действието на мандата се преустановява до следващо съдебно решение по този въпрос“, се отбелязва в решението, публикувано „Туитър“ от главния прокурор на Тексас, който бе един от противниците на задължителната ваксинация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

ГОЧО

преди 2 години

А малките компании ко ша праат!

58

канадец

преди 2 години

Всичко зависи от работодателя. Когато администратора заяви, че сме във война, врагът е вируса, а неваксинираните са дезертьори и страхливци, които той няма как да разстеля, но и няма да ги търпи и най-големите противници първи се боцнаха.

57

Ченге

преди 2 години

Тия пък над 100 служители.Там където са 100 ,там са и 200 . Що за заповед,че и със срок.

fallback