Снимка: БГНЕС
fallback

Липсва йерархия на социалните дейности, които могат да бъдат засегнати от мерките. В момента няма разлика в начина, по който ходиш на казино или на дискотека, и начина, по който ходиш в университета. Това коментира пред БНР проф. Даниел Вълчев, декан на юридическия факултет в СУ, бивш вицепремиер и министър на образованието.

Според него липсва прогнозиране на действията за справяне с пандемията.

Едно правителство трябва да направи такава йерархия - първо затваряш това, което няма голямо социално значение. Училищата и градският транспорт се затварят последни, смята той.

По думите му от доста време има ясно хаотично говорене по темата с епидемията. Хората основателно имат притеснения дали това, което представлява ситуацията от здравна гледна точка, е това, което се казва. Управлението, което и да е то, трябва да каже ясно на хората защо трябва да се ваксинират. Хаотичното говорене създава само проблеми, коментира Вълчев.

Той каза още, че политизирането на темата прави изключително лошо впечатление, а неяснотата в кризата води до радикални настроения.

За предстоящите избори Вълчев коментира, че няма ясни визии за бъдещето на България, а в президентската надпревара липсва истински дебат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 2 години

Хубаво го вижте тоя маз-ния - екзекуторът на българската образователна система. Заради тоя децата ви мъкнат 15 килограмови раници, заради тоя децата ви са бройка като ***, заради тоя в училищата няма адекватна и ползотворна грижа за децата със СОП, заради тоя няма елеменатрно ниво на дисциплина, а учителите са сведени до пъдари и чиновници, заради тоя няма учители (на мястото на пенсионираните идват или преквалифицирани кадри, или такива, които с години не са били в системата).

30

N. M.

преди 2 години

Докога ЮФ при СУ "Св. Климент Охридски" ще се подвизава уличената в плагиатство Боряна Мусева, която от 3 г. е ръководител на катедра по Международно право и МО?Имотните измами, които е извършвала в "София Хилс" са доста притеснителни. Посредствени и елементарни *** като нея нямат място сред преподавателите в ЮФ. Вие като декан допускате грозен скандал. Нямате право да излагате факултета. Нейната простотия е отвратителна. Мисли се за много велика, но всъщност е пълна мижитурка. Ужас!

29

N. M.

преди 2 години

Докога в ЮФ при СУ "Св. Климент Охридски" ще се подвизава уличената в плагиатство Боряна Мусева, която от 3 г. е ръководител на катедра по Международно право и МО?Имотните измами, които е извършвала в "София Хилс" са доста притеснителни. Посредствени и елементарни *** като нея нямат място сред преподавателите в ЮФ. Вие като декан допускате грозен скандал. Нямате право да излагате факултета. Нейната простотия е отвратителна. Мисли се за много велика, но всъщност е пълна мижитурка. Ужас!

fallback