Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Всички наблюдаваме как 30 години здравеопазването не е приоритет за нашите управляващи. Вече две години наблюдаваме политически незрели решения. Вече няколко правителства нямат никаква политическа воля, за да се предприемат необходимите мерки за справяне с пандемията. Много пари за дарения и апаратури изчезнаха.

Не си направихме съответни изводи от предишните вълни, за да предотвратим това, на което сме свидетели в момента. Това каза Иван Димитров, председател на Българския пациентски форум, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

Единственото, което се предприема в областта на здравето, е да се пренасочват и крадат пари. Никой от политиците не желае да обясни на хората защо е важно да се ваксинираме.

"В българското здравеопазване много отдавна не ни лекуват лекарите, а политиците. Те определят как да бъдем лекувани, забраняват нови лекарства или пък отделят по-малко финансови средства за сектора".

Иван Димитров е на мнение, че няма никаква информационна кампания, която да обясни на българските граждани, защо е важно да се ваксинират. Станахме свидетели на противоречиви изказвания от страна на политиците, което доведе до недоверие в българското общество.

Целия разговор може да видите във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase