fallback

Четвъртата вълна на коронавируса е в пика си у нас, болниците са препълнени, а лекари, сестри и санитари са на прага на силите си.

В пика на четвъртата Ковид вълна от ВМА отново търсят доброволци в борбата срещу Ковид-19. Апелът е към всички студенти по медицина от последните курсовe. А който стане част от екипа на болницата, ще бъде там заедно с Анелия, която вече година е доброволец в лечебното заведение.

Oще по темата
"Когато баща ми се разболя и беше приет в болница - беше много лесно да го реша. Вече го бях изкарала, бях наясно със самия вирус, с протичането му", сподели Анелия Зашева пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Тя е студент по медицина шести курс, като казва, че няма момент, в който да не е искала да бъде тук.

"Разликата, която виждам, е, че сега са много по-млади пациенти, неваксинирани. При ваксинираните, дори да се заразят - протича по-леко, почти безсимптомно, но при неваксинираните пациенти, част от тях са на по 30 години, даже 28, и си протича тежко. И някак си е страшно да видиш човек, който довчера е спортувал, да се задъхва за кислород", допълни тя.

Практиката ѝ в болницата я сблъсква както със смъртта на хора от Ковид-19, така и с такива, които успяват да се възстановят. А това е най-хубавият момент - един лекар да види, когато пациентът му вече е по-добре.

В момента във ВМА има петима доброволци.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Анонимен

преди 2 години

Имайте предвид че това са РНК ваксини от ново поколение. Прилича ми на генномодифицирани храни. Това ме потресе . Тази технология е била забранена но защо точно сега е разрешена нямам нужната информация която може да е секретна.

84

Анонимен

преди 2 години

Имайте предвид че това са РНК ваксини от ново поколение. Прилича ми на генномодифицирани храни. Това ме потресе меко казано. Тази технология е била забранена но защо точно сега е разрешена нямамнужната информация която може да е секретна.

83

Анонимен

преди 2 години

Нищо не мога да кажа за ваксините но това че са РНК е доста смущаващо. Това означава че може да правят в тялото матрица, която да бъде атакувана на по късен етап когато няма да може да се докаже връзка с ваксини .

fallback