Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Област Пазарджик от вчера е в тъмночервената зона, като Панагюрище днес отбелязва абсолютен рекорд - 910 на 100 000. Един от основните проблеми в региона е недостигът на интензивните Covid легла.

Заради напълно изчерпания капацитет на пазарджишката многопрофилна болница Covid пациентите в по-стабилно състояние се пренасочват към останалите лечебни заведения в областта.

"Въпросът е, че не всички болници могат да осигурят интензивни легла. Болница "Здраве" - Велинград, там има две, Панагюрище и там интензивните са почти на едно легло, имат и две и те. Така в движение наблюдавам, динамични са нещата", каза директорът на РЗИ- д-р Хюля Шериф.

Директорът на пазарджишката многопрофилна болница д-р Красимир Темнилов допълни, че другият вариант е да бъдат разкрити още легла, предаде БНР.

За съжаление, нямаме персонал, който да ги гледа тези пациенти. Оттук нататък - надолу-надолу, докато стигнем някакво нещо да прескочим и това е. Ще се влачим така до изборите и след изборите, и въобще няма да се овладеят нещата, смята той.

Учениците от община Панагюрище преминават на дистанционно обучение. На дистанционно обучение, но на ротационен принцип преминават и учениците от Пазарджик, Стрелча и Батак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Лекар

преди 2 години

Мното е тъжно, че пишещите тука капацитети не могат да схванат какво значи заболеваемост 910 на 100000, но се изказват компетентно против ваксините и твърдят, че имат знания по медицина. В град като Панагюрище ако е 20 000 души население означава че в момента има към 190 души болни. Мисля, че това го знаят и петокласници. Трагедия!

16

Анонимен

преди 2 години

Нали броиха населението неотдавна,че да кажат колко са в Панагюрище живеещите сега реално,че що в Пазарджик що общо за окръга,ако имат 100000,че по тая скала да ги отчетат като за сега,а не като забравени отпреди,а сега добавени заради броя на населението отпреди и представени от едновремешни със сегашни случаи за сегашни успехи на заразяване с успехи на справяне,като отчети по окръзи на пленуми и конференции за справяне с кризите в името на здравословното състояние и състоятелността на народа.

15

Случаен минувач

преди 2 години

Няма как в Панагюрище да са 900 на 100 000. Има само 20 000 жители. Ако има един жител само 100 000 на 100 000 ли ще са болните или 1 000 000 на 1 000 000?

fallback