Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Унгарското правителство ще задължи служителите в държавни институции да се ваксинират срещу Covid-19 заради скок в новите случаи, заяви на брифинг Гергей Гуляш, шеф на кабинета на премиера Виктор Орбан, предаде Ройтерс.

Гуляш заяви, че частните работодатели също ще бъдат упълномощени да направят задължителни Covid ваксинациите за служителите, ако сметнат това за нужно.

Oще по темата

Носенето на маски пък става задължително в обществения транспорт от 1 ноември, предаде БНР.

В Унгария регистрираха рязък скок на новозаразените през последните две седмици. Днес властите съобщиха за 4039 нови случая на коронавирус – двоен скок в сравнение с миналата седмица на дневна база.

Страната с население от 10 млн. души е регистрирала 30 692 смъртни случая от началото на пандемията. Над 5,72 млн. са напълно ваксинирани срещу вируса дотук, а над 1,16 млн. са с трета доза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

Анонимен

преди 2 години

На протеста против зеления сертификат имаше точно 105 човека онзи ден, имаше и отстрани няколко които не преброих, защото бяха като мен и само снимаха

43

Анонимен

преди 2 години

До 54 та в Белгия ако е нямало ваксинация умрелите за вчера по твоят статистика е щяло да бъдат 8 а не 14.

42

Анонимен

преди 2 години

До 54 я прочети статията от вчера в днес.бг. Ясно пише 85% ваксинирани и 44 процента увеличение на смъртността. Бройка точна не гледам щото при нас протокола за лечение е сбъркан.

fallback