Снимка: Pixabay
fallback

Над 80 държави няма да успеят да ваксинират 40% от населението си до края на годината, заяви на брифинг Брус Ейлуърд, заместник генерален директор на Световната здравна организация.

 „Единственият проблем е липсата на доставки. Знаем, че държавите могат да достигнат този показател. Защото дозите са налице. Механизмът COVAX се нуждае от 550 милиона дози до края на годината, за да постигне целта", каза Ейлуърд, цитиран от БГНЕС. "Лидерите на Г-20, които ще се срещнат този уикенд, трябва да решат дали са готови да осигурят тези 550 милиона дози, тъй като те контролират доставките на ваксини и запасите", каза специалистът.

Той обърна внимание на факта, че това не е толкова голяма цифра, като се има предвид, че до края на годината ще бъдат произведени още 3 милиарда дози ваксини.

"Това може да спаси много животи. Това е проблем, който може да бъде решен. Цифрите не са толкова страшни. Всичко е въпрос на воля. Страните производителки на ваксини просто трябва да проявят воля”, заключи Ейлуърд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

JordanJordanovSARS

преди 2 години

Терористи след нагло престъпни диверсии рекламирани с дигитално холограмни убииства /вижте видео репортажи на болници вкл в Ухан ,България,Румъния,Италия,Испания,САщ,Русия внушиха на ПОДСТВЕНИ НА ВЛАСТ ПОРАЗЯВАНЕ НА ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ С НЕДОКАЗАНО БЕЗВРЕДНИ ТН"ВАКСИНИ">>Въпреки огромната инфо относно подобни нагли диверсии SARS<MERS<BIRDFLU<SWINE FLU,GRIP USA засега НЯМА АРЕСТУВНАИ ТЕРОРИСТИ И ТЕХНИ СЪУЧАСТНИЦИ>>>

41

Анонимен

преди 2 години

А мантрата, че само простите българи не са се ваксинирали на 70%?

40

хмм

преди 2 години

До лъжа не той не лъже той просто чете антиваксерски сайтове според които ваксинираните масово измират но никой не казва за това, а коронавируса е обикновен грип и от него са умряли окколо 5-6 човека по целия сват, а данните които се представят са лъжливи и всички независими агенции които ги събират са се наговорили понеже *** им плащат за да избият света със ваксините....

fallback