fallback
 
За последните 14 дни заболеваемостта от COVID-19 във Видин стигна над 1000 души на 100 хил. население.
 
COVID отделението в единствената областна болница е пълно. 
 
"90 разкрити легла са много легла, нямаме възможност да разкрием повече, тъй като това рефлектира и върху другите отделения", заяви пред Bulgaria ON AIR директорът на МБАЛ "Света Петка" д-р Ивета Найденова.
 
Все повече пациенти търсят помощ в болницата. 
 
"Първо внукът се разболя, после дъщерята, сега и аз. Изкарах 10 дена, ама не мога вече.... Ох, задушавам се, чакайте малко", споделя жена, заразена с COVID-19.
 
Филиалът на Спешната медицинска помощ във Видин разполага само с 8 линейки и определен брой персонал. 
 
"Може би десетки пациенти с коронавирус сме закарали в други болници, предимно в София", посочи директорът на ЦСМП-Видин д-р Станислав Поломски.
 
В съседните на Видин области ситуацията също е критична. За момента само в болница в Лом все още има свободни легла и не връщат пациенти. 
 
"Няма да отказваме транспорт и ще ги извозваме, въпросът е докъде", се пита д-р Поломски.
 
От лечебното заведение във Видин вече са изпратили писмо до здравния министър с искане за помощ и указания къде да се транспортират Ковид болните. 
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

до 26

преди 2 години

И фелдшера във Видин и професора в Германия имат едни и същи лекарства!Нито единият ,нито другият могат да използват специфични противоковидни антибиотици,така както например има противогрипни!И тук и там системата е (4х2х4)/2!

24

видинчанин

преди 2 години

За да подкрепят бизнесите на няколко бизнесмени видинските управници ни спретнаха панаир. Поканиха певци и певици и им платиха. Говори се ,че само на Драгана Миркович хонорара бил 44000 лева!И сега пожара дето тогава го подпалиха няма гасене!Следващата пролет Видин ще изглежда като Припят!

23

Ресторантьорите

преди 2 години

ЗАЩО НЕ СЕ включат да помагат да редят легла в заведенията и / или да ги ползват за морга.

fallback