Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Има опасност до една седмица капацитетът на болниците у нас да бъде запълнен, предупреди математикът от БАН проф. Огнян Кунчев пред Нова телевизия.

Oще по темата

Според него ситуацията с пандемията ескалира.

„Каквато и мярка да въведем сега, тя ще даде резултат едва след 10-15 дни. През това време броят на заразените ще продължи да нараства. Ако миналият ноември нямаше локдаун, жертвите щяха да са с 15-16 000 повече. Направете си сметката за сега. Искам да напомня, че в момента броят на заразените е 4-5 пъти повече. Това е най-опасното”, каза още проф. Огнян Кунчев пред Нова телевизия.

„Имаме над 600 заети интензивни легла, а тяхната горна граница е малко над 700, така че са останали не повече от 100 свободни. Следващите дни ще бъдат заети. Погледнете колко е броят на хоспитализациите. Имаме над 7500, а леглата за COVID болни са 9000. Остават най-много 10 дни до запълването им.  Нещата ескалират. Стихията, която върви срещу нас, е неудържима. С меки мерки не мисля, че трябва да се експериментира", каза още математикът.

Според него зеленият сертификат няма да е достатъчен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

210

опетков

преди 2 години

Ако сайта вярно е написал думите на математика, той казва, че сега заразените са 4-5 пъти повече от миналата година, а не че скритите са толкова.Прочетете пак казаното от него. Иначе няма логика. А журналягите нямат грам мозък.

209

Анонимен

преди 2 години

Вижте кво, вкарахте ме в дълбока депресия. Никв коронавирус не ме е засегнал, но депресията е налице съдя до дупка. Гадове мръсни. Побъркахте ме.

208

Анонимен

преди 2 години

Никой не знае броя на реално заразените, сигурно заразени са само тези, които са минали през тест. За останалите нищо не може да се каже. Математико, тези коефициенти по 4, по 5 или по каквото и да е друго число са абсолютно спекулация на компрометираните ти и отдавна катастрофирали в прогнозите си математически модели. Но и сто хиляди да са днес реално заразените, в това няма нищо обезпокоително.

fallback