Снимка: БГНЕС
fallback

Букурещката архиепископия предоставя параклисите в непосредствена близост, както и гробищните храмове и погребалните параклиси на близките енории за нуждите на болничните морги, където местата за временно съхранение на телата на починалите са станали недостатъчни.

Църквата изразява своята солидарност с лечебните заведения и властите, изправени пред най-тежката ситуация, причинена от пандемията досега, и оценява усилията на лекарите и целия медициски персонал, които се борят за спасяването на живота на тежко болните пациенти, се казва в съобщението на Букурещката архиепископия.

Румъния е изправена пред здравна катастрофа с близо 20 хиляди новозаразени и над 500 смъртни случаи на ден в официалната статистика, съобщава БГНЕС.

Румъния е сред страните с най-висока смъртност в света от коронавирус и само с 30% ваксинирани от населението. Редица европейски страни са изразили готовност да помогнат: Италия и Дания – с медицински персонал, Франция – с лекарства за болните в интензивните отделения, а Унгария и Полша – да приемат пациенти, припомня Двери.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Политкомисаря

преди 2 години

Не то в България ще е още по зле по улиците ще се търкалят неразложени трупове с месеци ,румънците имат крематориуми ,а тук няма .Започват нещата от следващата седмица.

54

Анонимен

преди 2 години

То и в България беше така , не стигаха чували с хладилни камиони возеха трупове яко мряхме е такъв е сценария.

53

Solar Power

преди 2 години

Да мангър знаем :) Всички ще караме вируса.... тези с ваксина леко, други без ваксина също леко (зависи колко за възрастни), трети ще го карат тежко в болници (9 от 10 неваксинирани) с трайни увреждания, четвърти под земята на 2 метра (9 от 10 неваксинирани). Аз отдавна съм избрал ваксина защото оценявам шанса на много по голям :) Заедно с мен го оценяват още 3.5 милиарда и всеки ден нови милиони ....

fallback