Снимка: БГНЕС

Трябва да има адаптивен или гратисен период за зелените сертификати в образователната система и той да бъде не по-малко от три месеца, смятат Диян Стаматов, директор на 119-о СОУ „Акад. Михаил Арнаудов“.

От четвъртък (21 октомври) до момента обучението в отделни области отново е изцяло в електронна платформа.

Организацията е много по-различна отколкото при присъственото обучение, но това е единствената възможност, допълни Стаматов пред БНР.

Още по темата

Около 30% от преподавателите в учебното заведение са преболедували Covid-19, 50 на сто са се ваксинирали, останалите ще трябва да се тестват, ако отново се премине на присъствен режим със зелен сертификат.

Според Стаматов от настоящата ситуация най-потърпевши са децата от 1-ви до 4-ти клас. Те се нуждаят и от присъствието на родител, което пък се отразява икономически и социално на семействата. Тези първи класове трябва бързо и безопасно да се върнат в клас. Когато има грипоподобни симптоми, децата не бива да се изпращат в училище.

Ако се наложи връщане, предвижда се тестовете на децата да се правят два пъти седмично с неинвазивни методи, чиито резултати ще са ясни до 10 минути, допълни директорът.

Коментари Напиши коментар

48

Емилия

преди 1 месец

Който и да дойде на власт нищо няма да промени. България е подчинена на ЕС и каквото кажат джендърите там това се прави. Иначе спират фондовете. Само Виктор Орбан от Унгария им се опря. Дано намерят начин децата да се върнат на училище.

47

Анонимен

преди 1 месец

umiraneto e gratis.

46

Анонимен

преди 1 месец

Калинките на Борисов са Нобелови лауреати в сравнение с торните бръмбари на Радев. Голямо л...о произведе Фигуранта.