Снимка: БГНЕС
fallback

От понеделник всички български граждани, които са преболедували COVID-19 и имат регистриран в Националната здравно-информационна система положителен резултат от направен антигенен тест, могат да изтеглят своя „зелен сертификат“ от http://www.his.bg.

Валидността на сертификатите за преболедуване на COVID-19 ще бъде удължена от 6 на 12 месеца, като те ще могат да се ползват на територията на страната, за нуждите на държавния здравен контрол. Такива сертификати могат да получат всички преболедували коронавирусната инфекция, установено с PCR или антигенен тест, съобщават от здравното министерство.

Решението се базира на становищата на експертните съвети по инфекциозни болести, епидемиология и клинична имунология.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

37

Анонимен

преди 2 години

Уважаеми, преболедували ако клъвнете на тая евтина примамка, след изтичане на 12те месеца вече няма да имате сертификат, но пък активно ще сте участвали в налагането му и сами ще сте си сложили примката около врата

36

Анонимен

преди 2 години

А като нямам антитела кво?Аз също съм човек.Не аз не ние хората,не сме виновни ние а болните мозъци които пуснаха това био оръжие.Докато спорим за вакснати или не,губи се най-важното!Службите не разследват кой пусна това,а хората спорят без да забелязват че всички сме на дръвника,защото това е само началото и трябва да бъде спряно веднага.Не ми пука за Европа,Америка,Израел.Пука ми за България и децата ни.

35

Факт

преди 2 години

Щом отказват да дадат зелен сертификат на преболедували,работата е ясна-целта е всички да бъдат ваксинирани и в телата ни да бъдат вкарани неща,които иначе няма как да влязат!Иначе е пълен абсурд да се твърди,че имунитетът от ваксиниране е по-силен и траен от естествения.

fallback