Снимка: БГНЕС
fallback
"Нямаме проблем с доставките и наличностите на антигенни тестове". 
 
Това каза пред БНР д-р Благовеста Пенчева, медицински директор на голяма верига лаборатории.
 
"Държавата ни предоставя тестовете. По повод зелените сертификати нямаме предоставени тестове в София, имаме такива предоставени през РЗИ-тата в лабораториите ни в Русе, Силистра, Бургас, Варна и Пловдив. Като предимство в снабдяването с тестове имат фургоните пред болниците, защото те работиха активно от началото на пандемията.
 
След това се предоставя и по места в лицензираните лаборатории. При нас засега си плащат хората за антигенен тест от 10 до 30 лв. Надявам се занапред да стане по-достъпен тестът. Имаме места в провинцията след попълване на документ от РЗИ, да плащат по-малко за антигенния тест.
 
За PСR-тестовете, ако се регистрираш преди това, даваме отстъпка и тестът става около 82 лв.", поясни още д-р Пенчева.
 
"Държавата би могла да намери национална регулация да се признават антителата. Защото преболедувалите са в лоша ситуцация, че не им се признават антителата", смята д-р Пенчева.
 
Според нея даването на сертификат след първа доза ваксина е временно решение.
 
"Това е временен компромис, защото между първа и втора доза не е защитен човекът, но пък трябва се преборим с пандемията чрез ваксинация все пак", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

106

ОСТАВКА

преди 2 години

Тия МОШЕНИЦИ в Служебното правителство явно дойдоха САМО за да СЕДНАТ на мястото на Бокл.ук Борисов и да КРАДАТ, вместо да МАХНАТ маските.Тоя път трябва да ЗАПАЛЯТ парламента и Министерски съвет... Тия служебни министри да бягат към Турция, ЗАЕДНО с всякакави араби и китайци, които продават китайско- турски ВАКСИНИ и китайско- турски МАСКИ.

105

Анонимен

преди 2 години

Сертификатът е политически инструмент за принуда към ваксинация, чрез безогледна дискриминация на неваксинираните и хората, които не могат да се ваксинират по обективни медицински причини. Това не е медицински или научно-обоснован метод за ограничаване на "пандемията". Всички знаят много добре, че ваксинираните пренасят вируса, разболяват се, влизат в болница и умират от вируса. Лъжите за ефективността на ваксините бяха оборени отдавна. България е окупирана държава, която се управлява отвън, а тези вътре, които виждаме са актьори, които подло лъжат народа, че имат някакво значение

104

Анонимен

преди 2 години

Трябва да се увеличат цените на тестовете.И без това системата се задъхва,заплатите на лекарите са малки за да лекуват неваксинираните де,били.

fallback