Снимка: БГНЕС
fallback

Заповедта за новите мерки трябваше да бъде оповестена и коментирана. Необходим беше и период на обсъждане на мерките, както и гратисен период на санкциите. Мерките се правят със закъснение, което води до мисълта, че не са обмислени", заяви д-р Мими Виткова, бивш здравен министър пред "Нова нюз".

Според нея служебните правителства са боязливи в предприемането на непопупярни мерки. Но не е очаквала такъв отклик на решението на зеления сертификат.

„Изненадана съм от реакцията на обществото. Още на новородените им се поставя задължителна ваксина. Българинът не е антиваксър. В момента обаче няма друго решение за пандемията", заяви медикът.

По думите й е неприятно, че трябва да лекарите да си вършат работата по принуда.

"Зелените сертификати са административна мярка, има различни гледни точки за тях. Ако за неваксинираните е ограничение, то за имунизираните отваря врати. Трябваше да се преодолее негативизма срещу ваксините", заяви тя.
Д-р Виткова определи като стимул решението да се дава сертификат още след първа игла.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Пешо

преди 2 години

За съжаление българите сме с мисленето на ориенталци и само балтията работи.

25

Анонимен

преди 2 години

До 1 Да, ваксината, а не нищожния сертификат, издаван на метър.

24

Анонимен

преди 2 години

Мирча Кришан: Всеки умник от хонорования контингент ръси по два тона тотално мътен науков фейк, а финалът е винаги според инструкцията - - само ваксината ще ни върне към нормалността. И си знаем, че агитаторите са 99 процента вода. Голо вОда.

fallback