Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Мерките срещу COVID-19 в Австрия бяха затегнати.

Задължително е носенето на специална маска в магазините за хранителни стоки и аптеките, както и в обществения транспорт в Австрия. Деца от 6 до 14 години, както и бременните, могат да носят обикновени маски.

Oще по темата

Достъпът до нощните заведения, както и посещенията в културни институции се разрешава само след представяне на сертификат за ваксиниране, преболедуване или негативен резултат от PCR тест, предаде БНР.

Педагозите, заетите в гастрономията, както и фризьори, масажисти и татуисти трябва също да притежават един от трите документа, както и да се тестват регулярно с PCR тест.

Aнтигенните тестове не се приемат като доказателство за нисък епидемичен риск и не могат да послужат за достъп до определени услуги.

Задължителен сертификат за ваксинация или преболедуване трябва да притежават и заетите в болници и домове за възрастни, като те трябва да представят и резултат от PCR тест веднъж седмично.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

ДА

преди 2 години

Аз пак да попитам-още ли се смеете на "световната конспирация"!?Едно по едно нещата си стават,а вие гледате и нищо не правите,приемате нещата и всичко върви по план!

32

мамин сладък

преди 2 години

До дСАДАвстрия е с почти 70% ваксинирани, към 85% са заедно с преболедувалите. И пак затягане на мерките с нови положителни между 1800-2200 на ден. Носят се ФФП-2 маски, никакви "специални" маски. Много ваксинирани са положителни и болни-в съседна дирекция от 50 души 14 напълно ваксинирани са болни. Но и те преодължават с натиск за ваксиниране, даже и за преболедували, макар че от преболедувалите почти няма новозаразени.Но в болница влизаш само след предписания от лекар, не като в БГ-който иск

31

дСАД

преди 2 години

Австрия не беше ли една от най-високо ваксинираните в ЕС? В скандинавските страни уж работят тези ваксини и отпуснаха мерките и за сега не докладват проблеми. Но Австрия също има висок процент ваксинирани и там мерките си стоят затегнати. Значи там можем да заключим, че ваксините не дават нужното успокоение. Защо?

fallback