Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Закупуване на комбиниран лекарствен продукт от две моноклонални антитела, предназначен за лечение на българските пациенти с потвърден COVID-19, одобри правителството.

С проекта се предвижда закупуването на 3 000 флакона от продукта, като посоченото количество ще се осигури лечението на 3 000 пациенти.

За целта Министерският съвет прие проект на Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2021 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Поправка

преди 2 години

Тези са за закъсали "наши хора" близки на политици, които не са ваксинирани. Да не мислите че ще стигнат до обикновения човек тези лекарства? НО са платени от всички. Същото го гледа(х)ме с ВМА. За хората - стълбите, за политиците - стая лукс и професори...

14

Анонимен

преди 2 години

Тия монокленални антитела не се ли отделят от кръв с антитела? Защо тогава не се признават тестовете за антитела.

13

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 13: Ти си просто една овца. Не стига, че ви платихме милионите дози ваксини за да се почувствате защитени, въпреки че пак ви е страх, ами сега се оплаквате за много по-малко пари за лечение. А тези лекарства трябваше още преди месеци да ги вземат и нямаше да имаме такава смъртност. Аз плащам честно данъци и взимам добър доход. Какво си ми платил, ид.иот? Здрав човек на 32 съм, преболедувах - защо ми е да се ваксинирам?

fallback