Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Британското правителство следи отблизо ситуацията с увеличаващите се случаи на заразявания с Covid-19. За последното денонощие са регистрирани над 43 700 нови случаи на заразяване и 223 жертви.

Вече седем дни поред броят на заразените надхвърля 40 000 дневно. Смъртните случаи за последното денонощие са най-много от март насам, предаде БНР.

Oще по темата

Премиерът Борис Джонсън заяви на среща на кабинета, че страната я очаква трудна зима. Според "зимния план" на правителството, ако мерките, които са в сила в момента, не са достатъчни да предотвратят прекомерния натиск върху националното здравеопазване, тогава стъпки като носенето на маски на определени места и въвеждане на ваксинационни паспорти могат да бъдат обсъдени като част от така наречения "план Б".

От "Даунинг стрийт" посочиха, че не са доволни от данните за увеличаващите се случаи, но благодарение на успешния ход на програмата за масово ваксиниране както при пациентите, постъпващи в болници, така и при смъртните случаи нивата са доста по-ниски от предишните пикове на пандемията.

Професор Кристина Пейгъл от Лондонския университетски колеж обаче заяви, че се наблюдава неконтролируема епидемия сред децата в училищата, както и увеличаване на случаите сред останалите възрастови групи наред с постъпванията в болници. Професор Пейгъл призова за преминаване към "план Б". Подобен призив отправиха и от Конфедерацията на националното здравеoпазване, изтъквайки, че става все по-тревожно положението и с чакащите за лечение и операции от други заболявания, които вече са около 5 милиона души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Iordan Ivanov Geolog

преди 2 години

WARNINGS ABOUT TERROR WITH BSE ?MAD COW White radioactive scanners plus activators!! TYPE ANDROMEDA ANTI earth 2018 - 2021След обемно прочуване се получиха данни за много мощна анти човешка високо вредна техника инсталирана в биологична голяма лаболатория в Англия Западно от Лондон. НАд 13 000 по малки мощни скенера се засичат във ФЕРМИ За крави,ОВце,***,Птици в Англия ,Шотландия и в Северна Ирландия.ДА СЕ ОБЕЗОПАСЯТ ФЕРМИТЕ <ЗАВОДИТЕ ..

35

Асан

преди 2 години

Джонсън и Джонсън... У Лондон изобщо нема зима :)))

34

Айде

преди 2 години

Моля ви се, стига сте смятали умните. На всички е ясно, че тук в БГ смъртността си е най-висока и с Ковид и без Ковид, заради скапаното здравеопазване. Ама що да не ни продънят ушите, че неваксинираните били виновни.

fallback