Снимка: архив, БГНЕС
fallback

"Ние се намираме в тежка криза на пандемията. Сертификатът е елемент, който държавата е принудена да наложи, защото няма дисциплина. Сертификатът няма да промени ситуацията". Това каза пред БНР д-р Аспарух Илиев, експерт по безопасност на ваксините, ръководител на лаборатория в Берн.

Oще по темата

По думите му всеки ден от COVID-19 в България умират толкова хора, колкото умират от каквато и да е друга болест и не се вижда спиране на този процес.

"През лятото имахме период на спокойствие, можехме да активираме ваксинационната кампания, трябваше да има повече информация, трябваше да има професионален подход към цялата кампания. За съжаление, в момента млякото е разсипано. Ситуацията е толкова сериозна, че се опасявам, че в следващите две-три седмици здравната система ще се срине. Ежедневното обслужване на най-леките случаи ще страда. Решенията са острите решения - трябва да се сведе до миниум събирането на много хора на едно място, децата да минат на дистанционно обучение", смята д-р Илиев.

Той посочи, че ключов елемент в Швейцария са големите и строги глоби и уважението към институциите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

До 34

преди 2 години

34, вървим към затваряне на държавата и сериозни икономически, здравни и образователни последствия по една единствена причина: тарикатлък! В случая - с нежеланието за ваксинация и нежеланието за спазване на каквито и да било мерки. Вирусът хич не му дреме колко сте тарикат и колко сте безстрашен, само полза може да извлече от вас. Тъжното е, че умират и хора.

44

малката

преди 2 години

Защо все такива грозни мъже , вероятно с мънички и мекички пи6лета се правят на всезнайковци?

43

Топ професионалист

преди 2 години

И ден не минава без да ни го покажете този велик експерт, световно неизвестен преди пандемията. Няма ли истински лекари, или хората просо бягат от публичност? За разлика от тримата чуждестранни топ специалисти, начело със санитаря Монев...

fallback