Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Броят на реално заразените от коронавирус на дневна база е много по-голям от официалните данни, каза по Нова тв математикът от БАН Огнян Кунчев.

„Около 3500 са случаите на ден. Но това са тези, които демонстрират симптоми. Трябва да ги умножите по 4, за да видите колко се заразяват реално. Най-малко 10-12 хил. се заразяват на ден. Това е много коварно. Тези хора не знаят, че са болни и разпространяват”, коментира математикът.

Oще по темата

Според него при въвеждането на мерките са необходими 15-20 дни, за да се стабилизира ситуацията.

„Мерките вече трябва да бъдат доста драстични”, смята Кунчев.

„Времето на зелените сертификати беше дотук, трябват доста по-сериозни ограничителни мерки, за да може до края на месеца да издържи здравната система”, смята Кунчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

240

до # 254

преди 2 години

Бих препоръчал на ядрения физик в който се съмнявам, съдейки по коментара и употребата на препинателни знаци, да не прави прибързани и непочиващи на достоверна база заключения, които са заблуждаващи. Аз съм инженер, използвам програмни продукти на Borland oт 34 години и мога да потвърдя, че ми трябваха 6 месеци, за да се нарека прохождащ програмист и 2 години, за да кажа, че съм добър в професията.Това, което колегата дава като данни, може само да накара хора от професията да се смеят.

239

Анонимен

преди 2 години

НАЙ-СЕТНЕ, ОТКОГА ЧАКАМ ДА СТАНАТ 50 000 !!!

238

Анонимен

преди 2 години

с Тези сметки математика се прецака ! Явно не е сметнал че вече цялото население мина ?!?! Ако отново не излезне някой да каже, ама ние си объркахме сметките !

fallback