Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Ситуацията със свободните легла в София се следи непрекъснато, тъй като тя е динамична, съобщиха от МЗ.

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Тома Томов проведе работна среща с директора на СРЗИ д-р Данчо Пенчев и директора на ЦСМП-София д-р Георги Гелев по повод изнесените в публичното пространство данни за проблеми с настаняването на пациенти с COVID-19 в столични болници.

Oще по темата
Двамата споделиха пред д-р Томов безпокойството си от повишения брой на заболелите в столицата и натиска върху лечебните заведения за болнична помощ.

Д-р Пенчев и д-р Гелев увериха заместник-министъра на здравеопазването, че към настоящия момент в столицата има свободни легла за консервативно и интензивно лечение на хора с коронавирусна инфекция. Създадена е добра координация между СРЗИ и ЦСМП-София, така че да не се допуска забавяне при обслужване на пациенти с COVID-19.

Директорът на СРЗИ д-р Данчо Пенчев утре събира директорите на столичните болници за подобряване на взаимодействието в системата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 2 години

Тц, тц, тц, тц! Денонощен мониторинг на заетите легла, рийшли! А и за много тежко болните въведоха разтуха - туристически тур за няколко часа с линейка из града, да се раведрят от тежки мисли по бъдещето си!

20

Анонимен

преди 2 години

Нищо не се следи! Ако беше така ,хората нямаше да обикалят с линейките! Лекарите нямат сили лекуват тези, които са в болниците, камо ли да приемат нови.

19

Анонимен

преди 2 години

Всичко е цирк. Отделенияъа са празни, но създават масова психоза.

fallback