Снимка: БГНЕС
fallback
Хората, които са ваксинирани само с една доза от двукомпонентните ваксини срещу коронавирус, ще се приравняват в Република Кипър към неваксинираната част от населението. 
 
В сила от днес влиза тази разпоредба, която бе обявена от Министерството на здравеопазването на островната държава още на 5 октомври, съобщи БГНЕС.
 
От 18 октомври пропускът SafePass, който осигурява достъп до всички публични пространства, включително супермаркети, универсални магазини, офиси, ресторанти, клубове, театри, музеи, художествени галерии и спортни съоръжения, ще бъде достъпен само за тези, които са завършили пълен курс на ваксинация.
 
Затягането на изискванията е в следствие на регистрирането на повече от 11 000 души на острова, които се ограничиха до поставяне на първата доза от ваксините и не завършиха курса на ваксинация.
 
Минаха около две седмици между обявяването на промяната в условията за издаване на SafePass и влизането в сила на новите правила.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Edin

преди 2 години

До vlady 5Опасявам се, че и това ще е до време. Сигурно скоро ще пуснат в масова употреба някакви скенери (като на някои летища), с които ще засичат кои действително има ваксина. А това идва да напомни какво всъщност има в тези ваксини, което се засича със специални скенери? Представи си такива скенери на входовете на магазини, учебни и административни сгради.

19

Анонимен

преди 2 години

До 18 "Скоро с две дози и те ще се водят за неваксинирани" - Че то в Израел вече е така. Ваксърчетата да си траят по-добре, че с едно леко движение на химикалката на любимите им професори и експерти, веднага ще се превърнат и те в "антиваксъри".

18

Анонимен

преди 2 години

Поредната лъжлива статия - може да се влиза и със сертификат за преболедуване или отрицателен тест! Докъде се стигна - да трябва ние, потребителите да ви поправяме лъжливите новини. Кой знае откъде са я преписали тази статия.

fallback