fallback
Българската болнична асоциация (ББА) излезе с предложение неваксинираните пациенти с COVID-19 да заплащат част от лечението си.
 
"Предлагаме радикална мярка, която да предизвика дебат и да насочи вниманието към необходимостта от увеличаване броя на ваксинираните. Ваксинацията работи когато е масова", обясни Иван Тодоров от Управителния съвет на ББА в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той посочи, че ваксинацията е действие на групова отговорност, а не както българите смятат – на индивидуална защита. 
 
"Средно един неваксиниран пациент струва на здравноосигурителната система по 3000 лв. Грижата в здравеопазването се отразява в един солидарен здравноосигурителен модел – всички плащат за лошото здраве на някои индивиди", обясни.
 
"Неваксинираните смятат, че цялата пандемия, процесът по ваксинация и предприетите мерки са част едва ли не от някаква конспирация, която цели да ограничи свобода или да създаде нови милиардери. Може и така да е, но на този фон 4,5 млн. души са загинали и трябва да се предприемат мерки, за да се спре това нещо. Всеки един от нас има познати, които са загинали от COVID-19", каза членът на УС на ББА.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 2 години

Ваксините работят, когато са ваксини. Това срещу Ковид НЕ е ваксина

78

Анонимен

преди 2 години

Фактите са ясни: около десет процента от пациентите в интензивните отделения в Германия, които са били регистрирани в института Робърт Кох между средата на август и началото на септември, са били ваксинирани. Оттогава този дял отново се е увеличил, като последните данни от RKI идват от периода от 13 септември до 10 октомври. През този период процентът е 20,3%. Можете сами да си направите извода дали т. нар.ваксини са толкова ефикасни, безопасни и прекрасни.

77

Анонимен

преди 2 години

Ваксините могат и да работят, но последствия си оставя винаги. При децата откакто са въведени всички ваксини има много алергии и аутизъм. Това е в сравнение с поколението раждано през 70-80. А тези ще доведат до масови автоимунни заболявания. И то ако продължават да се бодат. Тялото ще почне да разпознава някои клетки като чужди и ще гледа да ги унищожава. Това е повече от ужасно. Не се и лекува. Само се поддържа състоянието.

fallback