Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg
fallback

2866 са новите случаи на заразяване с коронавирус за последното денонощие у нас. Направени са 25 165 теста, сочат данните в Единния информационен портал.

Новите случаи представляват 11,38 процента от всички тестове.

От новите случаи 87,40 процента не са ваксинирани.

Oще по темата

Активните случаи са 47 858, а потвърдените от началото на пандемията заразявания в страната са общо 511 666.

Починалите през последното денонощие са 104, от които 96,15% не са ваксинирани. Общият брой на починалите е 21 320.

Хоспитализирани са 5223 души, от които 460 са в интензивни отделения.

Новопостъпилите в болнично заведение са 686, от които 91,40% не са ваксинирани. За ваксинирани се смятат хората със завършен ваксинационен курс.

Излекуваните за последното денонощие са 2029, а общият им брой досега е 442 488.

Поставените дози ваксина са общо 2 563 069, от които 7412 за последното денонощие.
 

 
!function(e,i,n,s){var t="InfogramEmbeds",d=e.getElementsByTagName("script")[0];if(window[t]&&window[t].initialized)window[t].process&&window[t].process();else if(!e.getElementById(n)){var o=e.createElement("script");o.async=1,o.id=n,o.src="https://e.infogram.com/js/dist/embed-loader-min.js",d.parentNode.insertBefore(o,d)}}(document,0,"infogram-async");

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

203

Анонимен

преди 2 години

Излагате се! Само 105 починали. То това е нищо!Виж, аз чух, че една учителка е почнала да заеква след втората игла.... УЖАААААСССССС!!!!!!!!

202

Анонимен

преди 2 години

До Въпрос- а и Швеция вчера стопира mrna ваксината за млади хора, поради зачестили се случаи на сърдечни проблеми особено след втората доза. Да ги питаш защо въобще се набодаха след като там, никой никого не е карал насила. Дори главния им епидемиолог каза ясно, че за тях вируса е с пъти по-безопасен от ваксините. Пък и почти всички са го изкарали след като там нямаше никакви локдауни или маски. Наивни, доверчиви шведи - но ще научат и те какво е днешната журналистика, по трудния начин.

201

Въпрос

преди 2 години

Meне по ме интересува колко са заразените и болни от грип. От него измираха хиляди стари хора и болни а от година и половина изчезна безследно. На май-му-ни ли ни се опитвате да ни правите?

fallback