Снимка: БГНЕС
fallback
"На всички стана ясно, че причината за многото заразени са неспазване на мерките. Ако се въведат по-строги мерки, ще има резултат, защото хората ще се дисциплинират. Не бива да се събират и много хора на едно място, както става на различни спортни събития у нас", заяви в ефира на Нова тв академик Богдан Петрунов.
 
Относно издаването на фалшиви сертификати той отбеляза, че трябва да има наказания и от двете страни - за лекаря и за пациента.
 
Академик Петрунов е убеден, че ваксината работи, тя не предпазва 100%, но работи.
Oще по темата
"У нас има скрита заболяемост, хората не се лекуват, страхуват се да отидат на лекар и след това в интензивните отделения на болниците идват вече в много напреднала фаза на болестта", добави той и смята, че има поне още 30% болни от коронавирус у нас.
 
Акад. Петрунов отбеляза, че не бива да се бърза с третата доза, имунизираните могат да мислят за трета доза чак след шестия, осмия месец след ваксинирането или преболедуването.
 
Медикът препоръча да се направи противогрипна ваксина, като е добре да се изчака две седмици между двете инжекции - на тази за грип и тази за коронавирус.
 
"Ще трябва да продължаваме да си правим имунизация в годините напред за COVID-19, както правим с грипните ваксини всяка година", заключи академик Богдан Петрунов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

грипни ваксини

преди 2 години

Дааа за едно нещо съм съгласен с уважаемия професор. Ще постъпя с кофи19 фъксината точно както с грипната. Не съм я и помирисвал.

11

бързане

преди 2 години

Че аз не бързам, след 20 години елате да си поговорим пак... За първата доза.

10

Анонимен

преди 2 години

Не трябва да се бърза, ама те бързат... И то младите. Една позната едвам не умря след втората доза и викаше "повече никога" и ето я сега иска трета доза. Учените казват, че не трябва да се бърза, ама те не слушат... После вярвали в науката и били информирани. Истината е, че го ПРАВЯТ ОТ СТРАХ!

fallback